27 Ocak 2012 Cuma

Kitap Önerileri

Merhaba arkadaşlar ben Sena.
Size çok beğenerek okuduğum birkaç kitabı tanıtacağım. Öncelikle :
 '' Kim Takar Salatalık Kralı '' 
Yazarı benim neredeyse her kitabını okuduğum Christine Nöstlinger'dir. 
Konusu :
Salti ailesi sıradan bir ailedir. Anne, baba ve bir çocuktan oluşan bu ailenin hiçbir olağanüstü yanı yoktur. Ne var ki, bir gün mutfaklarından gelen bir ses, yaşamlarını değiştirir. Bu sesi çıkaran salatalığa benzeyen bir canlıdır; üstelik kral olduğunu söyler ve kendisine "majesteleri" diye seslenilmesini ister. Salatalık Kral'ın yaşamlarına girmesiyle Hogelmann ailesinde bazı şeyler değişmeye başlar. Aile, evlerinin kilerlerinde kendilerine Kumi-Ori diyen sebze benzeri canlılar olduğunu öğrenir. Salatalık Kral'sa, onların sürgüne yolladıkları krallarıdır.
Salatalık Kral'ın, Salti ailesinin evinde yaşamaya başladığı sürgün yaşamı, ev halkını, özellikle de ailenin ortanca çocuğu Wolfgang'ı rahatsız etmeye başlar. Salatalık Kral, aile üyelerini gizli gizli izlemekte ve yalanlar söylemektedir. Okulda matematikle, evdeyse Salatalık Kral'la uğraşan Wolfgang, sonunda ablasının yardımıyla başarıya ulaşır.
Ve bir de resmi :
Bence bu kitabi okumalısınız şu anda 2.ye okuyorum ve çok eğleniyorum :) Bu arada bu kitap birçok da ödül aldı. Bunuda belirtmek isterim :)        
İkinci önereceğim kitap ise :
Gülten Dayıoğlu'ndan Ölümsüz Ece kitabı.
Konusunu da şu şekilde anlatabiliriz.
İnsanoğlu çağlar boyunca hep doğanın , evrenin gizemini çözmeye çabaladı. Bu yolla uygarlığın doruğuna ulaştı. Ama yinede bütün gizemler çözülmüş değil. Bu kitap da Gizemlerle dolu Ölümsüz Ecenin tam 3000 yıllık yaşam serüvenini anlatıyor.
Gerçekten çok sürükleyici bir kitap. Şöyle resmini de göstereyim :
Tabii birçok kere basılmış yukarıdaki benim okuduğumdu. Aynı tabiide neyse siz anladınız :D
Neyse arkadaşlar kitalığımda daha birsürü kitap var isterseniz devam edebilirim :)




1 yorum:

  1. merhaba! biz blogcudan , ghepsim ve graphiclife bloglarının sahipleri , beyza ve seyhan . artık blogspotdayız ve gelişmemiz için desteklerinize ihtiyacımız var! lütfen gelip bizi desteklerin , üyemiz olun. pişman olmayacaksınız '
    http://pinkgraphic.blogspot.com/

    YanıtlaSil

 

. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting