26 Ocak 2012 Perşembe

Dizi Hataları!

HANGİ BİLEĞİNİ KESTİ

Son dönemde çok konuşulan dizi hatalarından biri de Muhteşem Yüzyıl'dan geldi.
İntihar girişiminde bulunan Hatice Sultan, sol elinin bileğini kesti.

Ama baygın halde bulunduğunda sağ elinin bileğini kestiği görülüyordu.
*
SAÇLARINI BOYAMAYI UNUTTU
Melike Canatay adlı seyirci, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisindeki devamlılık hatasını gözden kaçırmamış.
İşte seyircinin yorumu: "Yıllar sonra Serdar Gökhan'ı ekranda görmemizi sağladıkları için Fatmagül'ün Suç Ne ekibine teşekkür ediyorum. Ama bir konu yüzümde tebessüm oluşmasına yol açtı. Serdar Gökhan diziye dahil olduğunda saçları "çikolata kahve" rengindeydi. Geçen hafta yayınlanan 51. bölümdeki mezarlık sahnesinde ise saçları pamuk gibi bembeyazdı."

*

Serap Engin adlı izleyici yine aynı dizideki bir küçük hatayı kaçırmamış: "Fatmagülün Suçu Ne? dizisinin 51'inci bölümünde İzmir'de Leman Namlı'yı tedavi eden doktor, 18'inci bölümde İstanbul Göksu'da Fatmagül'ü tedavi etmişti. Sanırım tayini çıktı. Figürandaki meslek istikrarını alkışlıyorum."

*
ADINI DİKKATSİZLİK KOYDUM
Seden Özdemiş'in Adını Feriha Koydum dizisine eleştirisi ise şöyle: " Adını Feriha Koydum'un 36'ıncı bölümünde Hande ve Cansu, Feriha'ya doğum günü hediyesi hazırladılar.
Hande 'çöp kovası' siparişi verdi, Cansu ise kovanın üzerine yazılacak yazı için kartondan harfler yaptı. Buraya kadar herşey normal.
Sorun olan şu; Cansu'nun kestiği harflerin rengi sarıydı. Kovanın üzerine yapıştırılmış olan harfler ise kırmızı. Çok büyük dikkatsizlik"...

*
HER EVDE TELEFON VAR MIYDI
Pınar Aksu, Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide bakın nereye takılmış: "1970 yılında her evde telefon olması çok gerçekçi değil. İşyerleri tamam da, neredeyse tüm evlerde telefon olması abartılı.
İstanbul’un göbeğinde 1980'li yıllarda bile birkaç yıl sıra bekleyerek telefon bağlatılıyordu evlere, hatırladığım kadarıyla."

*
TELEFON BİLMECESİ
Ayşe Gül adlı izleyici Beni Affet dizisindeki telefon hatasını fark etmiş: "Handan eve gizlice girdiği sahnede telefon numarasını alırken telefon sabit, daha sonrasında filmin diğer sahnesinde eve gelen Sevgi Hanım telefonu açmaya gider. Bir anda sabit telefon telsiz telefon olur. Ne garip, bizi affedin bu detayları atlayamıyoruz.

*


İLLÜZYON GİBİ

Esra adlı izleyici de Umutsuz Ev Kadınları dizisinde gördüğü hatayı şöyle anlatmış: "Kanal D'de yayınlanan Umutsuz Ev Kadınları isimli diziyi orijinali olan Desperate Housewives dizisinden daha sıcak olduğu için çok sevdim. Fakat orijinalinde olmayan hatalar dikkat çekiyor.
Mesela 30 Ekim'de yayınlanan bölümünde polis memuru Muzaffer ve Yasemin, hırsızlık olayının ardından sivil gece devriyesine çıkıyorlar. Arabaya binerken Muzaffer ısrarla 'kemerini tak' diye Yasemin'i uyarıyor. Yasemin kemerini takıyor.
Araçla farklı yollarda ilerlerken sahneler arasında Yasemin'in kemeri bir var bir yok, bir var bir yok. Bayağı illüzyon gibiydi."


Vee bu kadardı :)
İstek gelirse devamı da gelir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting